Kwaliteitscertificeringen

Slagerijen Kaldenberg voert alles uit wat relevant is en wat in haar vermogen ligt om de voedselveiligheid in de gehele keten van het voortbrengingsproces te borgen. Hiertoe beschikken ze over de benodigde certificeringen. De certificeringen waar Slagerijen Kaldenberg over beschikt staan hieronder weergegeven. 

FSSC 22000

Om aan deze hoge kwaliteitseisen te kunnen voldoen, heeft Slagerijen Kaldenberg zich gecertificeerd voor het FSSC 22000 certificaat.

De Stichting Certificatie Voedselveiligheid (SCV) heeft de FSSC 22000 standaard ontwikkeld en dit is de eerste wereldwijde standaard voor de voedingsmiddelenindustrie. De standaard is goedgekeurd door de GFSI en biedt een kans om internationale harmonisatie te realiseren. De FSSC 22000 is vergelijkbaar met de Nederlandse HACCP Criteria zo. De GFSI heeft begin van het jaar de eisen m.b.t. de standaard verhoogd. HACCP heeft besloten om hier niet meer in mee te gaan. De nieuwe HACCP-standaard – versie 5 voldoet dus niet meer aan de GFSI-eisen.

Skal

In november 2012 heeft Slagerijen Kaldenberg zich gecertificeerd voor het Skal certificaat.
Dit houdt in dat Slagerijen Kaldenberg toestemming heeft gekregen om biologisch vlees te bewerken en verwerken in zijn productie.

Keten Duurzaam Varkensvlees

Slagerijen Kaldenberg denkt aan de wereld om haar heen en heeft oog voor milieu en dierenwelzijn. Daarom zijn wij gestart met het verkopen van varkensvlees met 1 ster beter leven onder de noemer Keten Duurzaam Varkensvlees, dat is smaakvol vlees dat is geproduceerd met respect voor milieu én dier. Wij zijn dan ook trots dat we u dit nieuwe, pure product kunnen aanbieden, tegen de prijs die u van ons bent gewend. Alle partijen uit de keten zijn bovendien gecertificeerd door onafhankelijke instantie, waardoor de kwaliteit en veiligheid is gewaarborgd en ieder stukje vlees moeiteloos ‘van boer tot winkelvloer’ getraceerd kan worden.

Beter Leven Keurmerk 

De Dierenbescherming heeft een kenmerk ontwikkeld om diervriendelijke producten te ondersteunen. Het bestaat uit het logo van de Dierenbescherming met de vermelding 'Beter Leven' en 1, 2 of 3 sterren. Het Beter Leven sterren kenmerk staat op producten waarbij bij de productie rekening is gehouden met dierenwelzijn. Slagerijen Kaldenberg geeft om het milieu en dierenwelzijn en hierdoor investeert Slagerijen Kaldenberg in duurzaam ondernemerschap.