O'Sullivan

Het Ierse merk O’Sullivan staat voor exclusief, speciaal geselecteerd rund- en lamsvlees uit Ierland.  De kwaliteit is van een uitzonderlijke klasse. Dit komt door  de natuurlijke omstandig heden waarin de dieren leven. Het verse gras, de zeelucht, de ruimte en voldoende lichaamsbeweging geven het O’Sullivan-vlees  een typische, zacht zilte smaak. Extra mals, sappig en smaakvol. Zo bieden wij ons rundvlees aan in drie gradaties en wel het prachtige Ierse prime  beef, het certified Irish angus beef en het pure dry aged beef.

O'Sullivan Prime Beef

Ierland is het land bij uitstek als het gaat om kwalitatief rundvlees. Duizenden kleinschalige boerderijen fokken de runderen generatie op generatie op een traditionele en natuurlijke manier. Het Ierse O’Sullivan-rundvlees is een selectie van het beste rundvlees dat er in Ierland te vinden is. Het stevige rode vlees heeft een mooie lichte natuurlijke vetdooradering en een hele fijne structuur. Deze Ierse runderen, uitsluitend vaarzen en ossen, staan het grootste deel van het jaar in de wei. Hier grazen ze op uitgestrekte landerijen met heerlijk sappig en voedzaam gras. Het geheim achter deze verfijnde smaak schuilt in de natuurlijke omstandigheden waarin de vaarzen en jonge ossen opgroeien. De ‘Taste of Ireland’ staat voor  de combinatie van Atlantische regens, de smaakvolle kruiden,  de grote ruimte en de beweging.

O'Sullivan Certified Irish Angus 

Van oudsher is het Angusras één van de beste vleessoorten die er op de wereld te koop zijn. Het Ierse O’Sullivan-angus is een selectie van de speciale Black Angusrunderen. Het malse vlees heeft een mooie dieprode kleur, lichte natuurlijke vetdooradering en een losse hele fijne structuur. De runderen van het vroegrijpe vleestype Black Angus staan het grootste deel van het jaar in de wei. Hier grazen ze op uitgestrekte landerijen met heerlijk sappig gras. Door die bewegingsvrijheid verdeelt het vet zich mooi door het vlees. Deze natuurlijke marmering zorgt voor veel sap en smaak. Iers rundvlees is vlees met volop karakter en onderscheidend lekker.

O'Sullivan Dry Aged 

Het Ierse O’Sullivan dry aged rundvlees onder  - gaat een zeer strenge selectie door John Stone op onder andere bevleesdheid, marmering, gewicht en kwaliteit voordat het wordt toegelaten. Circa 5 tot 10% van de Angus- en Herefordrunderen komt in aanmerking voor dit prachtige onderscheidende label. In de speciale rijpingskamers van John Stone wordt dit vlees onder een nauwkeurig gecontroleerd klimaat op het bot gerijpt voor een periode van ten minste 21 dagen. Door de werking van o.a. de enzymen op het vlees tijdens dit proces wordt het vlees botermals en droogt het vlees gemiddeld 18% in. Het vlees heeft hierdoor een hele intense smaak en er is minder vochtverlies tijdens het bakken. Het Ierse klimaat is de perfecte omgeving voor grasgevoerd en vrij grazend rundvee. En dat proeft u. Het vlees wordt gebruikt door vele sterrenchefs in de hele wereld.