Slagerijen Kaldenberg

Met trots, ambacht en een passie voor kwaliteitsvlees sinds 1959!

Dry aged

 

Vlees met een verhaal

Dry-agen is het droog rijpen van vlees onder speciale omstandigheden. Tijdens het rijpingsproces van 21 dagen verdampt het vocht in het vlees en is er sprake van een langzame besterving. Zo droogt het vlees gemiddeld 18% in en ontstaat er een natuurlijke zwarte korst op het vlees die het vlees beschermt tegen indrogen en bacterievorming. De tijdsperiode van 21 dagen is optimaal voor het droogrijpen van vlees. Na de rijpingsperiode is het dry aged vlees malser, smaakvoller en verliest het minder vleessappen. Een uniek concept met een intense smaak. 

 
 

De keuze is reuze

Wij hebben verschillende soorten dry aged beef in ons assortiment. Zo kun je kiezen voor het O’Sullivan dry aged vlees dat we rijpen in onze eigen slagerij, voor het bekende merk John Stone dat gerijpt wordt  in Ierland of voor ons concept Aged on order. Met ons Aged on order concept dry-agen wij klantspecifieke producten op aanvraag. Vervolgens kun je de keuze maken om als horecagelegenheid zelf vlees te gaan dry agen. Voor meer informatie over speciale dry aged kasten en de samenwerking met Sligro kun je contact opnemen met Bouter. Met een dry aged heb je direct een exclusieve eyecatcher in jouw zaak. 

 

 

Exclusief en onderscheidend

Als je jou gasten een beleving biedt zijn ze sneller geneigd om terug te komen. Het hele dry aged beef concept speelt dan ook in op exclusiviteit en intensiteit. De exclusiviteit van het proces  en de intensiteit van de smaak van het vlees. Succesverhalen van restaurants zoals ‘The Roast Room’ uit Amsterdam & ‘Gasterij Rubens’ uit het Kamperland laten zien dat het dry aged beef concept breed inzetbaar is.