Natuurvlees | Slagerijen Kaldenberg

Slagerijen Kaldenberg

Met trots, ambacht en een passie voor kwaliteitsvlees sinds 1959!

Natuurvlees

 

Vlees van eigen bodem

Natuurvlees is gecertificeerd twee sterren beter leven rundvlees afkomstig van Nederlandse runderen die zijn ingezet voor het beheer van de natuur. Het vlees is 100% Nederlands product van eigen bodem; dat betekent dat het vlees is geboren, gemest, geslacht en uitgesneden in Nederland. De vrouwelijke runderen grazen in de nationale parken, bossen, polders en uiterwaarden.

 

Ecologisch en duurzaam vlees

Natuurvlees zorgt voor een verbetering van de biodiversiteit in de natuurgebieden. De kuddes grazen in de natuurgebieden om de vegetatie open te houden en zorgen voor het behoud van het natuurgebied en brengen een natuurlijke variatie aan in het landschap.

De Natuurvlees keten bestaat uit een zogenaamde “gesloten kringloop”. Dat wil zeggen dat alle mest gebruikt wordt binnen de keten, er is dus geen mestoverschot. Zo zijn onze Nederlandse natuurgebieden de leverancier van ecologisch en duurzaam verantwoord stukje vlees.

 

 

Natuurlijk buitenleven

De vrouwlijke runderen verblijven minimaal 180 dagen (24 uur per dag) per jaar buiten. Zo houden ze de natuur open en geven ze de ruimte aan allerlei plantensoorten die anders in de verdrukking zouden komen. Wanneer ze een periode binnen moeten staan (o.a. gedurende de wintermaanden), dan gebeurt dit in een traditionele stal met veel stro en ruimte. Dierenwelzijn is altijd een belangrijk issue. 

 

 

Kwaliteitsvlees met een volle karakteristieke smaak

Bij ons Natuurvlees wordt uitsluitend gebruik gemaakt van vrouwelijke runderen. De runderen eten gevarieerd, bewegen veel en worden minimaal 3 en maximaal 9 jaar oud. Zo krijgt het vlees voldoende tijd om te rijpen en de smaak uit de natuur in zich op te nemen. Het resultaat is mals en sappig rundvlees met een volle, karakteristieke smaak uit de Nederlandse natuurgebieden.

 

 

Natuurlijke verhouding

Dit vrouwelijke rundvlees met het Beter Leven keurmerk 2 sterren vind je exclusief bij Slagerijen Kaldenberg. Het Natuurvlees wordt verkocht in natuurlijke verhouding. Dit wil zeggen dat het ‘hele’ rund wordt verwerkt van kop tot staart. Elk rund heeft zoveel moois te bieden; van luxe delen tot gehakt en stoofdelen. Natuurvlees biedt volop inspiratie in elke keuken.

 
 

Recepten