KALDENBERG BESTAAT 60 JAAR

Met trots, ambacht en een passie voor kwaliteitsvlees sinds 1959!
  • Horecaslagerij Kaldenberg duurzaamheid
  • Horecaslagerij Kaldenberg duurzaamheid

Duurzaamheid

Duurzaam assortiment

In ons assortiment beschikken we over meerdere duurzame alternatieven. Zo hebben we beter leven 1 ster kalfsvlees, beter leven 1- en 2 sterren rundvlees, beter leven 1- en 3 sterren varkensvlees en biologisch vlees toegevoegd aan het assortiment. Hiernaast waren wij waren de eerste in heel Europa die de Rainforest Alliance Beef burgers van The Frozen Butcher op hebben genomen in ons assortiment een paar jaar geleden.

Duurzaamheid / MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen hebben wij hoog in het vaandel staan. Zo zijn we de afgelopen jaren samen met onze toeleveranciers intensief bezig geweest met de verduurzaming van onze bedrijfsvoering en assortiment samenstelling. Duurzaamheid ontwikkelen we ook door binnen onze supermoderne en extra geïsoleerdcentrale centrale slagerij. Zo maken we gebruiken van een koeling op basis van CO2, hebben we zonnepanelen laten plaatsen op het dak van onze centrale slagerij en verwarmen we ons schoonmaakwater met restwarmte uit de koel- en diepvriesapparatuur.  

Eerlijk en Heerlijk

Het label Eerlijk & Heerlijk geeft binnen ons assortiment weer of een product binnen een van de vier pijlers valt. De vier pijlers van Eerlijk & Heerlijk zijn biologisch, eerlijke handel, streekproduct en duurzaam. Wij geloven in lekker, goed en eerlijk voedsel dat met respect voor natuur, dieren en mensen wordt gemaakt. Met Eerlijk & Heerlijk zorgen wij voor een transparant aanbod van verantwoorde producten met als doel de klant te helpen bij het maken van een eigen bewuste keuze. Voor meer informatie over Eerlijk & Heerlijk kun je kijken op https://www.sligro.nl/inspiratie/themas/eerlijk-heerlijk.htm