John Stone dry aged beef

John Stone beef

Het Ierse John Stone dry aged rundvlees onder  - gaat een zeer strenge selectie door John Stone op onder andere bevleesdheid, marmering, gewicht en kwaliteit voordat het wordt toegelaten. Circa 5 tot 10% van de Angus- en Herefordrunderen komt in aanmerking voor dit prachtige onderscheidende label. In de speciale rijpingskamers van John Stone wordt dit vlees onder een nauwkeurig gecontroleerd klimaat op het bot gerijpt voor een periode van ten minste 21 dagen. Door de werking van o.a. de enzymen op het vlees tijdens dit proces wordt het vlees botermals en droogt het vlees gemiddeld 18% in. Het vlees heeft hierdoor een intense smaak en er is minder vochtverlies tijdens het bakken. Het Ierse klimaat is de perfecte omgeving voor grasgevoerd grazend rundvee. En dat proeft u.

World Steak Challenge - Goud voor dry aged ribeye

De World Steak Challenge is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij de deelnemers prijzen kunnen winnen voor hun vlees in verschillende categorieën. Er waren dit jaar meer dan 200 deelnemers die ‘steaks’ hadden ingezonden naar de World Steak Challenge. De steaks kwamen uit alle werelddelen. Zo waren er bijvoorbeeld Rubia Gallega-, Wagyu-, graangevoerde- en grasgevoerde steaks. Onze partner John Stone Beef, die een gedeelte van ons dry aged beef assortiment levert, heeft een gouden medaille gewonnen met zijn dry aged ribeye. De gouden medaille werd gewonnen tijdens de World Steak Challenge in London op 4 Juli 2017.