De dag van de slager XXL 2016 | Slagerijen Kaldenberg

Slagerijen Kaldenberg

Met trots, ambacht en een passie voor kwaliteitsvlees sinds 1959!

De dag van de slager XXL 2016

Donderdag 21 april tot en met 23 april was het weer zo ver, de dag van de slager! Slagerijen Kaldenberg had zichzelf ook dit jaar weer ingeschreven voor de bekende dag. Dankzij het succes van de voorgaande jaren is de dag van de slager veranderd in de dag van slager XXL, een driedaags evenementen waarin het slagersvak centraal staat.

De dag van de slager XXL 2016

Tijdens de dag van slager XXL toonde Slagerijen Kaldenberg net zoals alle andere deelnemende slagerijen in Nederland de liefde, ambacht en passie voor het slagersvak. Slagerijen Kaldenberg gaf in hun 36 vestigingen iedere dag, maar liefst twee demonstraties. In de ochtend en in de middag inspireerde Kaldenberg de bezoekers met een demonstratie over het uitbenen van een hele varkensmiddel. De duurzame varkensmiddel van KDV werd vaktechnisch uitgebeend door de vleesspecialisten van Slagerijen Kaldenberg.

De varkensmiddel van het Keten Duurzaam Varkensvlees

KDV garandeert een verantwoorde productie van kwalitatief hoogwaardig varkensvlees met respect voor dierenwelzijn en milieu. Oftewel: vlees zoals vlees is bedoeld. Daarom werkt Slagerijen Kaldenberg voor het grootste deel van het varkensvleesassortiment alleen samen met bedrijven die zijn aangesloten bij de Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV). Stichting KDV is een samenwerking verband tussen Nederlandse varkensboeren, een slachterij, grossiers, slagers, vleeswaren producenten, Retail bedrijven en cateraars. In totaal gaat het om zo’n 500 partijen. Samen zetten ze zich in voor een verantwoorde productie van kwalitatief hoogwaardig varkensvlees, met respect voor dierenwelzijn en milieu. KDV wil dat de varkens gezonder zijn en een goed leven hebben. Daarnaast gaan alle aangesloten partijen slim om met energie en wekken die waar mogelijk ook zelf op.

Slagerijen Kaldenberg bedankt alle bezoekers die zijn langskomen tijdens de dag van de slager XXL. Dankzij alle bezoekers is de dag van slager XXL 2016 een doorslaand succes geworden!