Slagerijen Kaldenberg

Met trots, ambacht en een passie voor kwaliteitsvlees sinds 1959!

Ierse landbouwminister bezoekt Kaldenberg

Op uitnodiging van Kaldenberg Slagerijen bracht Andrew Doyle, de Ierse minister van Voedsel, Bos- en Tuinbouw tijdens St. Patrick''s Day samen met de ambassadeur van Ierland, Kevin Kelly, in Nederland een bezoek aan de centrale slagerij van Kaldenberg, het inspiratielab ZiN en ons Sligro filiaal in Veghel. De Ierse gasten werden hartelijk ontvangen door national account director Mark van Dinther en Joop- en Piet Kaldenberg.  

Sligro Veghel en ZiN Inspiratielab

Tijdens de korte rondleiding was er natuurlijk bijzondere aandacht voor ons overheerlijke Ierse O’sullivan rund- en lamsvlees. In de proeftuinkeuken werd het gezelschap getrakteerd op een typisch Hollands gerecht. De bitterbal, gevuld met Iers O'Sullivan rundvlees, op een klavertje drie was op St. Patrick’s Day - de nationale feestdag van Ierland - een schot in de roos.  

Bijzonder verrast was minister Doyle toen hij in de 180-graden bioscoop van ZiN Inspiratielab een voor hem wel zeer bekende omgeving zag. Niet alleen de prachtige dronebeelden van het Ierse landschap imponeerden; de Ierse rundveehouder die de hoofdrol speelt in de film, bleek zijn buurman te zijn. Tijdens een kleine proeverij in de outdoorkeuken benadrukte minister Doyle het belang van de goede contacten tussen Ierland en de EU en in het bijzonder die met de zakelijke relaties zoals die met Sligro en Kaldenberg Slagerijen in Nederland.