Masterclass rundvlees bij Masterchef Holland 2016 | Slagerijen Kaldenberg

Slagerijen Kaldenberg

Met trots, ambacht en een passie voor kwaliteitsvlees sinds 1959!

Masterclass rundvlees bij Masterchef Holland 2016

Op 14 April 2016 gaf Joop Kaldenberg een Masterclass rundvlees voor de kandidaten van het SBS6-programma Masterchef Holland 2016. In het programma proeven en bekritiseren Meester-kok Robert Kranenborg, restauranteigenaar en chef-kok Michiel van den Eerde en culinair recensent Marcus Polman de gerechten van de zestien kandidaten die strijden om de titel MasterChef Holland 2016. Tijdens deze aflevering gaf de slager alle ins en outs over de verschillende delen van het rundvlees zoals alleen een echte vleesspecialist dat zou kunnen.

Centraal tijdens de masterclass stond het product de Ribeye van verschillende runderrassen zoals: het lakenvelder rund, het Dry aged Angus rund, het Grainfed Angus rund uit Noord Amerika en het Wagyu rund. De Ribeye komt uit het hart van de fijne riblappen. De naam is afgeleid van het ‘oogje’ vet midden in het vlees. De ribeye zit aan de voorkant van de rug van het rund, tussen de schouder en de lende in. Het is mals vlees en goed vetdooraderd. Het vet smelt tijdens het verhitten op hoge temperatuur en lost op in het vlees. Als drager van veel smaak geeft het vet zo perfect zijn smaak af aan het vlees.

Op 6 mei is Slagerijen Kaldenberg opnieuw te zien in het programma met een Masterclass vlees door Eric van der Grind. Wij zullen u van alle informatie over de komende Masterclass op de hoogte houden via onze website.

Benieuwd naar de Masterclass rundvlees? Bekijk hier de video van de Masterclass: 

https://www.kijk.nl/sbs6/masterchefholland/videos/UARvIYp5sU6p/joop-kaldenberg-weet-alles-van-rundvlees