Natuurvlees met BL2* verkrijgbaar bij Slagerijen Kaldenberg | Slagerijen Kaldenberg

Slagerijen Kaldenberg

Met trots, ambacht en een passie voor kwaliteitsvlees sinds 1959!

Natuurvlees met BL2* verkrijgbaar bij Slagerijen Kaldenberg

Vanaf maart 2019 is bij Sligro in de zelfbedieningsvestigingen en de bezorgservices Natuurvlees met het Beter Leven keurmerk 2 sterren verkrijgbaar. Slagerijen Kaldenberg, verspartner van Sligro Food Group, heeft het nieuwe Natuurvlees concept landelijk vrijgegeven. Het 100% Nederlandse vlees is afkomstig van runderen die grazen in de Nederlandse natuurgebieden.

Exclusief bij Sligro

Het vrouwelijke rundvlees met het Beter Leven keurmerk 2 sterren vind je exclusief bij Sligro. Het Natuurvlees concept was voorheen bij Emté supermarkten verkrijgbaar, maar sinds 2019 heeft de verspartner op het gebied van vlees ‘Slagerijen Kaldenberg’ het concept overgenomen.

Natuurvlees

Natuurvlees is gecertificeerd met het Beter Leven keurmerk 2 sterren en is afkomstig van vrouwelijke runderen die zijn ingezet voor het beheer van de natuur. Het concept is 100% Nederlands; dat betekent dat het vlees is geboren, gemest, geslacht en uitgesneden in Nederland. De kuddes grazen minimaal 180 dagen in de nationale Nederlandse parken, bossen, polders en uiterwaarden. De runderen eten gevarieerd, bewegen veel en worden minimaal 3 en maximaal 9 jaar oud. Het Natuurvlees wordt verkocht in natuurlijke verhouding. Dit wil zeggen dat het ‘hele’ rund wordt verwerkt van kop tot staart. Elk rund heeft zoveel moois te bieden; van luxe delen tot stoofvlees.

Ecologisch en duurzaam vlees

Natuurvlees zorgt voor een verbetering van de biodiversiteit in de natuurgebieden. Zo grazen de kuddes om de vegetatie open te houden en om te zorgen voor het behoud van de natuur. Zo houden ze de natuur open en geven ze ruimte aan allerlei plantensoorten die anders in de verdrukking zouden komen.

Daarnaast bestaat het concept uit een zogenaamde “gesloten kringloop”. Dat wil zeggen dat alle mest gebruikt wordt binnen de keten. Zo zijn de Nederlandse natuurgebieden de leverancier van een ecologisch en duurzaam verantwoord stukje vlees.

Natuurvlees duurzaam vlees