'Wafelburger' bekroond tot beste gerecht in Vlaanderen | Slagerijen Kaldenberg

Slagerijen Kaldenberg

Met trots, ambacht en een passie voor kwaliteitsvlees sinds 1959!

'Wafelburger' bekroond tot beste gerecht in Vlaanderen

Kaldenberg slagerijen kan trots vermelden dat De Midzeelhoeve uit Sint-Katelijne-Waver met hun Wafelburger is bekroond bij KookTalent van Vlaanderen. De Wafelburger eindigde op de eerste plaats in de categorie; gerecht. Hiernaast is Midzeelhoeve ook nog eens als tweede geeindigd in de categorie concept. Midzeelhoeve is wel vaker in het nieuws doordat zij steeds weer hoog weten te scoren bij de wedstrijden in de horecasector. 

Kooktalent van Vlaanderen

Bij het KookTalent van Vlaanderen zocht de jury naar een uniek, ambachtelijk en succesvol gerecht. De Midzeelhoeve waagde haar kans met Mario’s wafelburger: een hartige in twee gesneden gekruide wafel met daartussen een Angusburger, groenten, gesmolten kaas en een baconsaus, geserveerd met een slaatje en zoete gegrilde maïs. De jury was overtuigd en De Midzeelhoeve in San Marco Village werd in Schelle uitgeroepen tot KookTalent van Vlaanderen. De jury koos unaniem voor het unieke wafelconcept, dat zowel qua vernieuwing als qua smaak direct boven alle andere gerechten uit stak.

Prijzen voor de Midzeelhoeve 

Uiteraard zijn uitbaters Christine De Backer en chef Mario De Middelaer zeer blij met de twee prijzen. Intussen is de wafelburger een vaste waarde op hun kaart en bieden ze hem aan in verschillende versies: met Angus, lam, kip, zalm of vegetarisch. Ze zijn constant bezig hun zaak te vernieuwen, zowel in de keuken als in de zaal. Ook tips van klanten nemen ze ter harte. Het concept klopt: alles wat in en rond de Midzeelhoeve te beleven valt, past in één verhaal.”

Dat de Midzeelhoeve het zo goed doet, is ook de gemeente Sint-Katelijne-Waver niet ontgaan. Op 1 maart worden Christine en Mario officieel ontvangen op het gemeentehuis vanwege de twee Horeca Awards die ze in november ontvingen en hun bekroning tot Horeca Ambassadeurs. De Midzeelhoeve werd toen uitgeroepen tot Meest Kind- en Fietsvriendelijke Horecazaak van België en werd tweede in de categorie Beste Koffie- en Theehuis/IJssalon van België. Nu ze er deze week nog twee prijzen bijkreeg, is de huldiging extra verdiend.