Wagyu Beef bij Slagerijen Kaldenberg | Slagerijen Kaldenberg

Slagerijen Kaldenberg

Met trots, ambacht en een passie voor kwaliteitsvlees sinds 1959!

Wagyu Beef bij Slagerijen Kaldenberg

Uruguayaanse Wagyu 

Wagyu beef heeft zijn goede reputatie te danken aan de fenomenale vetmarmering en superieure smaak. Wij bieden bij Sligro al jaren Wagyu beef uit Australië, Chili en Nederland, en sinds kort ook uit Uruguay aan. De Wagyu beef uit Uruguay is een zeer waarde volle uitbreiding van ons vleesassortiment. Het is door het hoge percentage aan vetmarmering zeer intens van smaak en het vlees smelt in de mond. Een unieke smaakbeleving! Het Wagyu ras is het beste rundvleesras ter wereld en heeft een natuurlijke aanleg voor de ontwikkeling van intramusculair vet. Het welzijn van de dieren is altijd een belangrijk issue. Ze brengen de eerste 26 maanden van hun leven door op de uitgestrekte pampa’s van Uruguay en de laatste vier maanden zijn ze gehuisvest in ruime stallen. Bij Sligro zijn alle delen van het Wagyu rund op bestelling verkrijgbaar in natuurlijke verhouding, doordat het duurzaam wordt verwerkt van kop tot staart.

Beef marble Score (BMS)

De Japanese Meat Grading Association hanteert diverse criteria als maatstaf voor de kwaliteit van Wagyu beef, waaronder de Beef Marble Score(BMS). De classificaties, die het percentage intramusculair vet (IMF) aanduiden, variëren van 3 tot en met 12 BMS. 3 en 4 MBS staat voor gemiddeld, 5 tot en met 7 MBS voor goed en 8 tot en met 12 MBS voor excellent. Vlees met een score van 3 MBS heeft een percentage van minstens 21,4% IMF, bij 12 MBS bedraagt dit percentage ten minste 56,3%. De Wagyu beef uit Uruguay heeft een MBS van gemiddeld 8+. De constante kwaliteit, smaak en fijne structuur zijn hierdoor gewaarborgd

Feit of fabel?

Wagyu runderen, oftewel de keizerlijke koeien. De geschiedenis van de Japanse runderen gaat eeuwen terug. Naar de tijd toen ze nog gebruikt werden als lastdier. Hedendaags worden deze prachtige zwartbruine runderen volgens Japanse traditie gevoederd met bier, gemasseerd en kunnen ze luisteren naar klassieke muziek. En dat zou moeten zorgen voor het overheerlijke malse en zeer exclusief vlees van het rund. Feit of fabel? Wij van Slagerijen Kaldenberg weten de waarheid en vertellen deze graag aan u!