Slagerijen Kaldenberg

Met trots, ambacht en een passie voor kwaliteitsvlees sinds 1959!

Workshop asperges & het Pyreneën melklam

Slagerijen Kaldenberg gaf 11 & 12 April een workshop bij Landgoed Heerlijkheid Marienwaerdt in Beesd met het Pyrenees Melklam in de hoofdrol. Het gehele event stond in het teken van het witte goud, de asperge. De workshop die werd gegeven door Slagerijen Kaldenberg inspireerde de mensen met de visie ‘Meer uit asperges’. Hierbij werden verrassende nieuwe gerecht combinaties tussen het Pyreneese melklam en de asperge gepresenteerd zoals:

- Pulled lam met baby Romeinse sla, Limburgs goud en kruidenlimoen mascarpone

- Lams rib eye met zoete aardappel mousseline, gegrilde asperges en lams jus 

- Pyrenees melklamsbout rollade in kruiden hooi gegaard met asperges, geroosterde rozeval aardappels en lams jus.

Het Pyreneese melklam is echt een product met een verhaal. Het vlees is zacht, smakelijk en heeft een legendarische finesse. Het lamsvlees komt uit het midden van het Baskenland waar het met passie wordt gekweekt door 350 kwekers. De lammetjes worden gefokt bij de moeder, zonder inbreng van buitenaf,  zijn jonger dan 45 dagen en wegen geslacht zonder kop en afvallen zeven á acht kilo. Het lamsvlees is enkel beschikbaar van November tot eind Juni. Door de zorg die aan het product wordt besteed tijdens het gehele proces, wordt het lammetje ook met zorg verkocht. Slagerijen Kaldenberg staat voor ‘Het van kop tot staart’ concept en laat dan ook zowel hele lammeren als technische delen de revue passeren tijdens de workshop. Voor alle informatie over het Pyreneese melklam en extra inspiratie over de verschillende bereidingswijze kunt u altijd bij onze slagers in de vertegenwoordigde Sligro Zelfbedieningsvestingen terecht. Wij helpen u graag!