• Horecaslagerij Kaldenberg

Rundvlees

O'Sullivan prime beef

O'Sullivan prime beef Ierland is het land bij uitstek als het gaat om kwalitatief rundvlees. Duizenden kleinschalige boerderijen fokken de runderen generatie op generatie op een traditionele en natuurlijke manier. Het Ierse O’Sullivan-rundvlees is een selectie van het beste rundvlees dat er in Ierland te vinden is. Het stevige rode vlees heeft een mooie lichte natuurlijke vetdooradering en een hele fijne structuur. Deze Ierse runderen, uitsluitend vaarzen en ossen, staan het grootste deel van het jaar in de wei. Hier grazen ze op uitgestrekte landerijen met heerlijk sappig en voedzaam gras. Het geheim achter deze verfijnde smaak schuilt in de natuurlijke omstandigheden waarin de vaarzen en jonge ossen opgroeien. De ‘Taste of Ireland’ staat voor de combinatie van Atlantische regens, de smaakvolle kruiden, de grote ruimte en de beweging.
O'Sullivan entrecote
O'Sullivan entrecote
O'Sullivan riblap
O'Sullivan riblap stoofvlees
O'Sullivan ezeltje
O'Sullivan ezeltje
O'Sullivan rump
O'Sullivan rump

O’Sullivan Black Angus

Van oudsher is het Angusras één van de beste vleessoorten die er op de wereld te koop zijn. Het Ierse O’Sullivan-angus is een selectie van de speciale Black Angusrunderen. Het malse vlees heeft een mooie dieprode kleur, lichte natuurlijke vetdooradering en een fijne structuur. De runderen van het vroegrijpe vleestype Black Angus staan het grootste deel van het jaar in de wei. Hier grazen ze op uitgestrekte landerijen met heerlijk sappig gras. Door die bewegingsvrijheid verdeelt het vet zich mooi door het vlees. Deze natuurlijke marmering zorgt voor veel sap en smaak. Iers rundvlees is vlees met volop karakter en onderscheidend lekker.
Black Angus rib eye
Black Angus rib eye
Black Angus rosbief
Black Angus rosbief muis
Black Angus rib roast
Black Angus rundvlees rib roast
Black Angus poulet
Black Angus poulet

O'Sullivan dry aged beef

O’Sullivan is ons Ierse merk dat staat voor topkwaliteit uit Ierland. Met duizenden kleinschalige boerderijen die de runderen op een traditionele en natuurlijke manier fokken, is Ierland het land bij uitstek als het gaat om kwalitatief rundvlees. Het vlees wordt 21 dagen lang door vleesprofessionals droog gerijpt in onze eigen dry aged koelcel in Vuren. De dry aged koelruimte is een speciaal gebouwde ruimte in onze nieuwe centrale slagerij. Voor meer informatie over ons dry aged vlees kun je onze concepten bekijken. 
Dry aged entrecote
Dry aged entrecote
Dry aged picanha
Dry aged picanha
Dry aged rib roast
Dry aged rib roast
Dry aged tomahawk
Dry aged tomahawk

Grain-fed rundvlees

Graangevoerd vlees of grain-fed beef komt van runderen die het grootste deel van hun leven grazen op uitgestrekte weides, pampa’s of prairies. Daar genieten ze van het verse gras en de kruiden. De laatste honderd dagen van hun leven worden ze, in ruime stallen, gecontroleerd bijgevoerd met een zeer uitgebalanceerd graandieet. Dankzij het graandieet ontwikkeld het rund vet tussen de spieren en dat zorgt voor een fijne marmering. Het rundvlees wordt daardoor malser, sappiger en smaakvoller. Het vet geeft extra smaak aan het vlees. Wij hebben grain-fed rundvlees uit Australië, Uruguay en Noord-Amerika (US Beef). Het laatste US Beef behoort werkelijk tot de top.
Grain-fed bavette
Graangevoerde grain-fed bavette
Grain-fed onderrib
Grain-fed onderrib
Grain-fed sukade steak
Graangevoerde grain-fed sukade steak
Grain-fed rib eye
Graangevoerde grain-fed rib eye

Lakenvelder

Lakenvelder is een oudhollands dubbeldoel ras uit de streek. De Lakenvelder heeft een opvallende witte band, die loopt over zijn rug en buik. Lakenvelder runderen lopen een groot deel van het jaar in de wei. Als oorspronkelijk trekdier hebben de Lakenvelders de eigenschap om suikers op te slaan in hun spieren. Dit geeft het vlees een karakteristieke smaak. Het vet smelt bij een lage temperatuur, waardoor het vlees op een lage temperatuur gegaard kan worden. De structuur en de smaak van het sappige rundvlees blijft zo behouden. Het Lakenvelder ras is een erkend streekproduct binnen het Eerlijk & Heerlijk programma van Sligro Food Group. 
Lakenvelder entrecote
Lakenvelder entrecote
Lakenvelder Picanha
Lakenvelder Picanha
Lakenvelder runderhaas
Lakenvelder runderhaas
Lakenvelder poulet
Lakenvelder poulet

Limousin

De Limousin runderen grazen op verspreid liggende weilanden in heuvelachtige gebieden waar de grond vaak arm en schraal is. Door de vele bergwandelingen die de Limousin runderen maken is dit vrij magere rundvlees toch smaakvol, supermals en heeft het een unieke structuur. Het vlees heeft slechts een klein randje vet. De uitgebalanceerde, ouderwetse en pure vleessmaak van dit unieke rundvlees staat hoog aangeschreven.
Limousin tournedos
Limousin tournedos
Limousin appel entrecote
Limousin appel van de entrecote
Limousin entrecote
Simmentaler entrecote
Limousin runderhaas
Limousin runderhaas

Wagyu

Het Wagyu rundvlees wordt gezien als het meest malse, sappige en lekkerste rundvlees ter wereld. Het Wagyu runderras is het beste rundvleesras ter wereld wanneer het aankomt op het ontwikkelen van intramusculair vet. Dit van oorsprong Japans speciale en vroegrijpe runderras met veel intramusculair vet krijgt een unieke traditionele behandeling, bestaande uit een menu van gras, granen en bierbostel. Het ras, de manier van mesten en de voeding zorgen ervoor dat het vlees een prachtige forse marmering van onverzadigd vet krijgt. Het superieure Wagyu rundvlees staat bekend als een echte delicatesse. Het superieure Wagyu rundvlees staat bekend als een echte delicatesse. Wij hebben Wagyu vlees in verschillende gradaties tot het unieke Kobevlees.
Wagyu rib eye
Wagyu rib eye
Wagyu runderhaas
Wagyu runderhaas
Wagyu entrecote
Wagyu entrecote
Wagyu tournedos
Wagyu tournedos

Rubia Gallega

Het Spaanse rundvlees Rubia Gallega is bijzonder mals vlees met een fijne, boterachtige smaak. Het vlees is donkerrood en sterk gemarmerd. Het vlees staat door de kruidige en iets ziltige smaak al jarenlang prominent op de kaart bij vele Spaanse sterrenkoks. De unieke smaakbeleving ontstaat door de natuurlijke en vrije levenswijze van deze mooie runderen. Daarnaast worden ze pas na drie tot zeven jaar geslacht. Dankzij de late slachtleeftijd van de Rubia Gallega runderen heeft de smaak zich optimaal in het vlees kunnen ontwikkelen.
Rubia Côte à l'os
Rubia Côte à l'os
Rubia ribroast
Rubia ribroast
Rubia entrecote
Rubia entrecote
Rubia dry aged lende
Rubia dry aged lende

Simmentaler

De Simmentaler runderen worden hoofdzakelijk gehouden in de Duitse en Oostenrijkse Alpen. De runderen kenmerken zich door hun geelachtige tot roodbonte vacht en een witte kop. Het vlees van de Simmentaler runderen heeft een mooie vetbedekking, fijne structuur en een goede vet marmering. De runderen zijn minimaal drie jaar oud en hebben tweemaal gekalfd. Door deze combinatie ontstaat karaktervol vlees dat zich kenmerkt door een dieprode kleur en de sappige smaak.
Simmentaler picanha
Simmentaler picanha
Simmentaler rib roast
Simmentaler rib roast
Simmentaler runderhaas
Simmentaler runderhaas
Simmentaler entrecote
Simmentaler entrecote

John Stone dry aged beef

Het Ierse John Stone dry aged rundvlees onder  - gaat een zeer strenge selectie door John Stone op onder andere bevleesdheid, marmering, gewicht en kwaliteit voordat het wordt toegelaten. Circa 5 tot 10% van de Angus- en Herefordrunderen komt in aanmerking voor dit prachtige onderscheidende label. In de speciale rijpingskamers van John Stone wordt dit vlees onder een nauwkeurig gecontroleerd klimaat op het bot gerijpt voor een periode van ten minste 21 dagen. Door de werking van o.a. de enzymen op het vlees tijdens dit proces wordt het vlees botermals. Het vlees heeft hierdoor een hele intense smaak en er is minder vochtverlies tijdens het bakken. Het vlees wordt gebruikt door vele sterrenchefs in de hele wereld en heeft in 2017 nog de World Steak Challenge gewonnen met een dry aged rib eye. 
John Stone short ribs
John Stone short ribs
John Stone tomahawk
Dry aged tomahawk
John Stone picanha
John Stone picanha
John Stone rib roast
John Stone rib roast