• Horecaslagerij Kaldenberg

Varkensvlees

Keten Duurzaam Varkensvlees

KDV garandeert een verantwoorde productie van kwalitatief hoogwaardig varkensvlees met respect voor dierenwelzijn en milieu. Wij werken daarom voor het grootste deel van het varkensvlees assortiment samen met Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV). Stichting KDV is een samenwerkingsverband tussen Nederlandse varkensboeren, grossiers, slagers, vleeswarenproducenten, retail bedrijven, cateraars en een slachterij.  Keten Duurzaam Varkensvlees wil dat de varkens gezonder zijn en een goed leven hebben. Daarnaast gaan alle aangesloten partijen slim om met energie en wekken die waar mogelijk ook zelf op. KDV varkensvlees heeft één ster Beter Leven van het Beter Leven Keurmerk
KDV procureur
Keten Duurzaam Varkensvlees procureur
KDV buikspek
Keten Duurzaam Varkensvlees buikspek
KDV pork steak
Keten Duurzaam Varkensvlees porc steak
KDV Varkenshaas
Keten Duurzaam Varkensvlees Varkenshaas

Livar

Het varkensvlees van de bontgekleurde Livar varkens is lekker mals, sappig en vol van smaak. De oorsprong van deze varkens ligt bij de eeuwenoude Abdij Lilbosch in het Limburgse Echt. De Livar varkens worden op een diervriendelijke manier gehouden. Ze hebben vrije uitloop naar buiten, liggen in de stal ruim in het stro en krijgen rustig de tijd om op gewicht te komen. Bovendien krijgen ze een uitgekiend dieet van vers geteelde granen. Door hun bijzondere levenswijze hebben deze varkens extra vet tussen de spieren. Dat zorgt voor meer smaak en malsheid. De balans tussen een sterk ras, de levenswijze en de voeding van verse granen resulteert in puur ambachtelijk vlees. Het Livar varken is een kruising tussen het Limburgs landvarken, de Engelse Duroc en het Zweedse New Hampshire. Het Livar varkensvlees heeft drie sterren Beter Leven van het Beter Leven Keurmerk.
Livar procureur lap
Livar procureur lap
Livar rack
Livar rack
Livar filet met spek
Livar filet met spek
Livar rib roast
Livar rib roast

Iberico

Het Ibérico varkensvlees heeft een unieke kwaliteit dankzij het klimaat, de voeding en de vrije levenswijze. Deze aspecten zorgen ervoor dat het vlees een mooie vetdooradering heeft en veel onverzadigde vetzuren bevat. Het vet smelt al op kamertemperatuur en dat geeft het vlees een sublieme en volle smaak. Het Ibérico varken (ook wel bekend als Pata-Negra varken) komt uit Spanje en Portugal. Op de bergweilanden voeden ze zich met eikels, aromatisch gras, kruiden en boomgewassen.
Iberico presa
Iberico presa
Iberico entrecote
Iberico entrecote
Iberico filet
Iberico filet
Iberico rack
Iberico rack